snabblan.blogg.se

Snabblån

Publicerad 2013-05-04 22:59:00 i Allmänt,

Att folk då och då går och funderar på om det är aktuellt att ta lån eller inte är nog ingenting som är jättekonstigt idag. De flesta vuxna personer har nog dessutom redan lån till sin bostad coh i många fall även till sin bil. Har man ingen bostad så kanske det snart är dags att skaffa en och då kommer som de flesta andra bolån på tal. Men bäven om jag förespråkar att man ska hålla sig undan från lån så länge som möjligt så har jag inte jätte stora problem med att folk tar bolån. Däremot andra typer av lån som snabblån eller privatlån tycker jag att man ska vara extremt försiktig med och tänka både en eller två gånger extra. Tyvär anser jag att allt för många tar dessa typer av lån och främst då snabblån eller smslån alldeles för ovarsamt. Många tar ett lån bara för att köpa lyxprylar som en ny tv eller varför inte lite nya märkeskläder. Detta är sådant som har ett extremt lågt andrahands värde och som ändå inte kan anses som en större grej i ens privatekonomi. Både tv och kläder går bra att spara ihop till. En bostad däremot kan ta flera år eller årtionde att spara ihop till. Denna tid och det faktum att de flesta vill ha detta när man har småbarn så tycker jag att det kan vara värt dem pengarna som det kostar i ränta. det är däremot inte de andra prylarna.
 
Men det finns självklart stunder då dessa snabblån kan vara värda att fundera på. Är det så att man befinner sig i en ekonomisk kris som måste lösas snabbt så kan det vara ett alternativ. Dock så måste det vara en extremt kortvarig kris. För snabblån ska normalt sett vara återbetalda inom 30 dagar så man ska vara säker på att man kommer få in mer pengar innan denna period är över. För är det något som man inte vill så är det att få ytterliggare skulder som belastar en och just dessa lånebolag är extremt snabba på att lägga till avgifter om man bara är det minsta sen med sin återbetalning. Och har man nu ont om pengar så är det onödigt. Det finns ett par saker som man bör veta om och det är att just snabblån är väldigt dyra men de har samtidigt ett begränsat lånebelopp. Summan man kan låna ligger normalt sett mellan 500kr och 5000 kr. Och för att låna exempelvis 2000 kr så kan det kosta dig upp till 400 kr. 
 
Så har man ekonomiska problem så kan snabblån vara en lösning. Dock är det så att väldigt ofta så är det snarare en belastning i längden än en lösning som gör att det blir bättre för dig. Om du bestämmer di gför att ta lånet ändå. Var säker på att du får tag i pengar innan lånet förfaller så att du inte sätter dig i mer trubbel än du redan är.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela